Gebruikersbeheer

Vanaf versie 2017/2 is voor de applicaties Advantage Wft-advies & Beheer, DIA Financial Planning en het Wiebes-scenario, het gebruikersbeheer aangepast. Het Wiebes-scenario is hierbij een bijzondere situatie, omdat deze applicatie modulair onderdeel (ook los te bestellen) uitmaakt van DIA Financial Planning. Waardoor gebruikers van DIA, automatisch toegang hebben tot het Wiebes-scenario, op het moment dat het abonnement hiervoor actief is.

Vanaf deze versie kunnen gebruikers alleen nog maar toegevoegd, verwijderd of aangepast worden, door een daartoe aangestelde beheerder van de applicaties. Dit in verband met het afschermen van klantgegevens.

Gebruikers zonder beheerrechten, kunnen wel gewoon hun persoonlijke gegevens blijven aanpassen.

En wil een nieuwe gebruiker zich aanmelden, dan verschijnt de melding dat dit dient plaats te vinden via de beheerder. In de melding wordt tevens aangegeven wie de beheerders zijn.

Centraal Gebruikersbeheer
Heeft u een abonnement op meer dan één van bovengenoemde applicaties, dan krijgt u automatisch toegang tot het centrale Gebruikersbeheer.

U kunt dus per gebruiker aangegeven tot welke applicaties hij/zij toegang heeft. De gebruiker kan vervolgens met dezelfde inloggegevens inloggen op de verschillende applicaties.

Dit is tevens het geval indien u de applicaties op een centrale server voor meerdere vestigingen beschikbaar stelt.

Applicaties geïnstalleerd vóór versie 2017/2
Heeft u uw applicaties al geïnstalleerd en in gebruik genomen voor de update naar versie 2017/2, dan hebben wij standaard de als eerste aangemaakte gebruiker, beheerdersrechten gegeven.

Indien dit niet conform uw wens is, kunt u dit handmatig aanpassen in het Gebruikersbeheer.

Nieuwe installaties vanaf versie 2017/2
Bij alle nieuwe installaties, wordt automatisch de gebruiker die als eerste wordt aangemaakt, voorzien van beheerdersrechten.

Ook dit is uiteraard handmatig aan te passen in het gebruikersbeheer.

Meerdere beheerders
Het is mogelijk om meerdere gebruikers beheerdersrechten toe te kennen. Dit doet u door een gebruiker te open en Beheerder aan te vinken.

Indien u de laatste beheerder als gebruiker verwijderd, dient u altijd eerst een andere gebruiker beheerdersrechten toe te kennen.

Heeft u vragen, kijk dan even bij de veel gestelde vragen (Online Helpdesk) of stel of uw vraag via Een vraag indienen.