Financiële planning toevoegen aan Wiebes-scenario

Het Wiebes scenario is een eenmalig advies aan de DGA. Dit markeert ook het einde van het pensioenadvies aan de DGA. U kunt met DIA echter eenvoudig overstappen op ondersteuning in de vorm van Financiële planning. DIA creëert tevens een vliegende start bij het aanmaken van een Financiële planning dossier.

Het Wiebes scenario bevat maar liefst tot 40 variabelen, die gebruikt kunnen worden in het Financiële planning dossier. Daarnaast kunt u gebruik maken van diverse andere importmogelijkheden. Een flinke tijdsbesparing per inventarisatie.

Start uw financiële planning als volgt:
1. U heeft uw Wiebes-scenario geopend en selecteert bovenin uw beeld het icoon toevoegen_plus.png en klikt op ‘Financiële Planning toevoegen’;

2. Het programma controleert vervolgens of uw dossier al is afgesloten aan de hand van de status van uw Wiebes-dossier.
U kunt deze status zelf controleren aan het eind van het tabblad ‘Advies en keuzes’ bij de vraag ‘Status’;

3. Indien de status ‘dossier afgesloten’ is, krijgt u de vraag ‘wilt u de gegevens uit het Wiebes-scenario overnemen in uw Financiële planning dossier?’
Selecteert u hier ´ja´ om uw ingevulde gegevens mee over te nemen.

Indien de status anders is ingevuld, krijgt u de opties:
a. Ja, pas status aan: de status voor u aangepast dient te worden naar ´Dossier afgesloten´;
b. Nee: u wilt het overnemen afbreken;
c. Ja: u wenst door te gaan, maar de status van het Wiebes-scenario niet aan te passen.

4. Het Financial Planning dossier wordt aangemaakt indien u doorgaat. Het dossier wordt gevuld met relevante gegevens en na afloop van deze handeling door het systeem krijgt u een bevestiging van de uitgevoerde acties. Dit vereenvoudigt uw controle en begrip van de uitgevoerde handeling door DIA;
de_volgende_gegevens_zijn_overgenomen.png  voorbeeld op basis van keuze voor afkoop

De relevante gegevens bestaan altijd uit de persoonlijke, partner en kind gegevens indien van toepassing. Daarnaast wordt de afkoopwaarde, het omgezette kapitaal (tbv een 20 jaar durende uitkeringsperiode vanaf de AOW-leeftijd), of pensioenaanspraak overgeheveld naar deFinanciële planning.

5. Nadat u op ‘Doorgaan’ heeft geklikt, wordt het dossier NIET automatisch opgeslagen.
a. U kunt uw dossier nu afsluiten zonder op te slaan, om de wijzigingen ongedaan te maken. Klik hiervoor op het kruisje rechtsboven in uw scherm.
b. U kunt het dossier opslaan om uw toevoeging van de Financial Planning vast te leggen.

Hierna kunt u aan de slag met het importeren, of invoeren van aanvullende gegevens in de inventarisatie.

Zie onze Quick Guide Importeren om meer te weten te komen over de import van aanvullende beschikbare gegevens.