Hoe worden de huurinkomsten verwerkt in het programma?

Wanneer u een woning heeft opgegeven, kunt u de opbrengst en kosten van de verhuur opgeven. Het resultaat van de verhuur wordt vervolgens toegevoegd aan een vermogensbestanddeel of toekomstvoorziening van uw keuze:

• box 3 vermogensbestanddeel;
  • bancaire lijfrente tot de AOW-leeftijd;
  • verzekerde lijfrente tot de AOW-leeftijd;
  • aflossen hypotheek.

Wanneer de AOW-leeftijd bereikt wordt, of als de hypotheek volledig afgelost is, worden de huurinkomsten aan een box 3 vermogensbestanddeel toegevoegd.

Ongeacht uw keuze, dient u dus een verwacht rendement op te geven voor het (eventuele) nieuwe vermogensbestanddeel dat gevormd wordt ten behoeve van de resultaten uit verhuur.