Wat is het doel van het programma Financial Management Gouden Handdruk?

Met het programma Gouden Handdruk kan de hoogte van de gouden handdruk worden berekend uit losse elementen, via de kantonrechterformule 'oude' stijl (tot 1-1-2009), via de kantonrechterformule 'nieuwe' stijl (vanaf 1-1-2009) of via de 70%-formule (afgeleid van kantonrechterformule 'nieuwe' stijl). Het opgeven van een gouden handdruk kan uiteraard ook.

Vervolgens kan voor de aanwending van de gouden handdruk worden gekozen uit een lijfrentevoorziening of fiscaal afrekenen. Bij een lijfrentevoorziening wordt voor het hele bedrag een lijfrente uitkering bepaald (een direct ingaande of uitgestelde uitkering dan wel een levenslange of tijdelijke uitkering). Bij fiscaal afrekenen wordt de belastingheffing berekend indien het gehele bedrag wordt belast.

Ook is het mogelijk om te toetsen of de regeling bij ontslag kan worden aangemerkt als Regeling voor Vervroegde Uittreding (RVU).