Hoezo overschrijd ik de gehuwde AOW inbouw?

In de berekening wordt inderdaad de AOW oftewel de AOW uitkering ingebouwd. Het programma Flexpensioen maakt onderscheid tussen DGA (inbouw ongehuwden AOW) en gewone werknemer (inbouw gehuwden AOW).

Als op het tabblad ‘Persoonsgegevens’ gekozen is voor DGA ‘Ja’, wordt de Ongehuwden AOW gebruikt in de berekeningen. Als op het tabblad ‘Persoonsgegevens’ gekozen is voor DGA ‘Nee’, wordt de Gehuwden (of Zelfstandige) AOW gebruikt in de berekeningen.

Indien u bij deze vraag kiest voor ‘Nee’, wordt dus getoetst aan de AOW van een gehuwde.