Wat is het doel van het programma Pensioenbrieven?

Het Pensioenbrievenprogramma was tot de invoering van de Wet uitfasering PEB (april 2017) een belangrijk hulpmiddel voor het opstellen van pensioenbrieven voor de DGA met geheel of gedeeltelijke pensioenopbouw in eigen beheer.

Aan de hand van de in het programma gestelde vragen en antwoorden, werden de relevante bepalingen samengevoegd tot een volwaardige fiscaal aanvaardbare pensioenovereenkomst.

Het Pensioenbrievenprogramma is nog steeds bruikbaar voor het opstellen van een nieuwe pensioenbrief. Daarbij dienen de volgende aandachtspunten in ogenschouw te worden genomen:

• Pensioenopbouw in eigen beheer is sinds 1 juli 2017 niet meer mogelijk;
  • Door de belastingdienst goedgekeurde pensioenbrieven zijn niet beschikbaar;
  • De defaultwaarden in het programma zijn niet aangepast aan de verhoging van de pensioenrichtleeftijd naar 68 jaar.