Kan ik de persoonlijke gegevens uit een bestaande pensioenbrief overnemen?

Nee, indien u gebruik maakt van de modelpensioenbrieven, is het niet mogelijk om bestaande (adres)gegevens in te lezen.

U kunt wel in het Pensioenbrievenprogramma bestaande dossiers met bestaande pensioenbrieven inlezen. U klikt op ‘Openen’ en selecteert het betreffende dossier. Vervolgens klikt u op ‘Doorgaan’. De gegevens worden automatisch ingelezen in het Pensioenbrievenprogramma. Vervolgens kunt u de pensioenbrief actualiseren, door onder andere de pensioenleeftijd aan te passen.

Het is tevens mogelijk om een bestaande berekening in te lezen. U kunt een berekening inlezen, door een eerder gemaakte en opgeslagen berekening in het Pensioenbrievenprogramma te openen. U klikt op ‘Openen’ en selecteert het betreffende dossier. Vervolgens klikt u op ‘Doorgaan’. De berekeningsgegevens worden automatisch ingelezen in het Pensioenbrievenprogramma.

Een andere mogelijkheid is, door in het Pensioenprogramma via de knop ‘Module’ de berekeningsgegevens te exporteren. U kunt dan de berekeningsgegevens exporteren naar de door u gekozen module, bijvoorbeeld het Pensioenbrievenprogramma. Het huidige programma sluit daarna automatisch af en het geselecteerde programma wordt dan opgestart met de geïmporteerde gegevens. U vindt de ‘Module’ door de volgende stappen te volgen:

Menu -> Module -> Pensioenbrievenprogramma.