Hoe combineer ik inkoop van dienstjaren met premie-koopsommethode?

Inkoop van dienstjaren wordt in het programma behandeld als reeds opgebouwde aanspraken en zal dus worden verwerkt als backservice en geen invloed hebben op de hoogte van de toekomstige premie in uw premie-koopsomberekening.

Echter, het programma kan niet gelijktijdig de gevolgen van inkoop van dienstjaren en een mutatie van de aanspraken in één keer verwerken. Deze handeling dient gesplitst te worden doorgevoerd.

Bepaal eerst de nieuwe actuariële premie als gevolg van de verhoging van de aanspraken en vul deze in als huidige premie in de berekening waar de inkoop van dienstjaren wordt gemaakt.

Voorbeeld

• in dienst 1 januari 2015, 50.000 salaris.
  • 1 januari 2016, salaris 60.000 en 5 jaar inkopen.

Maak een berekening met de verhoging van het salaris per 1 januari 2016. Het aldus berekende pensioen en de premie dienen te worden ingevuld als huidige premie en pensioen in het dossier. Bereken vervolgens ook op 1 januari 2016 de inkoop van dienstjaren. Dan wordt er geen verhoging van de premie berekend, wel een koopsom.