Wat is het doel van het programma Tools?

Met het programma Tools kunnen koopsommen/verplichtingen voor direct ingaande uitkeringen worden berekend. Het programma kent de mogelijkheid van levenslange of tijdelijke uitkeringen en de mogelijkheid om een overgang op een partner in te voeren, waarbij in geval van overlijden de uitkering geheel of gedeeltelijk (afhankelijk van het ingegeven overgangspercentage) overgaat op het leven van de partner. Tevens is het mogelijk om de actuariële afbouw van een ingegaan pensioen te berekenen.