Installatie & Update instructies

Het onderstaande overzicht biedt u ondersteuning bij de installatie van de software. Heeft u een vraag of bent u een situatie tegengekomen waar u hulp bij nodig heeft? Dan kunt u voor ondersteuning terecht op onze online helpcentrum of bij een van onze medewerkers.

Voorbereiding
Tijdens de installatie wordt u gevraagd om een cd-key. Deze heeft u per e-mail of brief van ons ontvangen. In dit schrijven staat tevens aangegeven op welke pakketten of modules u een abonnement heeft.

Voordat u kunt installeren, dienen alle Akkermans & Partners programma’s afgesloten te zijn. Controleer vooral bij een netwerk installatie goed of alle gebruikers de software hebben afgesloten. Bij een lokale installatie voert de installatiesoftware de controle voor u uit.

De installatie
Uw software kunt u installeren door op deze link te klikken. Het downloaden start dan automatisch. Na het downloaden voert u het bestand APS_Setup.exe uit om de installatie te starten.

Tijdens de installatie wordt u aan de hand van een installatiewizard door de installatieprocedure geleid. Bij elke stap staat een korte toelichting.

Autorisatie
Tijdens de installatie wordt uw software automatisch geautoriseerd. Om de autorisatie uit te kunnen voeren, is een internetverbinding vereist. Anders kan de installatiesoftware de installatie niet afronden.

Updates
Regelmatig (ongeveer 8 tot 10 keer per jaar) plaatsen wij nieuwe updates online. De software checkt automatisch voor u of er een update beschikbaar is en zal u vragen of u deze wenst te downloaden en te installeren. Voor de updates heeft u uw cd-key niet meer nodig. Deze is alleen van toepassing bij nieuwe installaties.

Systeemeisen
Afhankelijk van de installatie wijze (lokaal, netwerk of telewerkomgeving), dient uw systeem aan de volgende soft- en hardware eisen te voldoen:

Besturingssysteem Windows 7, Windows 8.1 of Windows 10
Servers Windows 2008R2, Windows 2012, Terminal Server, Citrix, Virtuele omgeving
Vrije ruimte harddisk minimaal 1 GB
Werkgeheugen  minimaal 2 GB
Schermresolutie minimaal 1280 x 800
Internetverbinding Ja