Wat is het doel van het programma Financial Management Hiaten?

Het FM-Hiatenprogramma is een onderdeel van de Financial Management-reeks, waarmee de meest voorkomende hiaten kunnen worden berekend. Vervolgens wordt er een kapitaal bepaald dat benodigd is om de hiaten te kunnen afdekken.

In het programma kan:

• het ANW-hiaat in al zijn facetten worden bepaald, waarbij rekening wordt gehouden met de inkomenstoets.

Berekend worden ook:

• het AOW-hiaat,
  • WAO-hiaat, WGA-hiaat, WAZ-hiaat

Er kan zelfs een pensioenschadeberekening worden gemaakt.

Tenslotte wordt dus aangegeven hoeveel het benodigde kapitaal is, teneinde het tekort te kunnen financieren.