Wat is het doel van het programma Financial Management Stakingswinst?

Met het programma Stakingswinst kan voor de aanwending van de stakingswinst (berekend dan wel opgegeven) worden gekozen uit een (fiscaal gefacilieerde)lijfrentevoorziening of fiscaal afrekenen.

Indien u kiest voor een lijfrentevoorziening, wordt eerst de fiscal stakingswinstruimte bepaald.

Van de aftrekbare stakingswinst wordt eenlijfrente uitkering berekend. De aanvang van de uitkering kan direct ingaand of uitgesteld zijn en de looptijd van de uitkering kan levenslang of tijdelijk zijn.

Van het restant wordt de belastingheffing bepaald.

Bij fiscaal afrekenen wordt de belastingheffing berekend waarbij de gehele stakingswinst wordt belast.