Wat doet het programma in de variabilsering als geïndexeerd wordt?

In geval van variabilisering worden twee uitkeringen voor twee periodes berekend in een bepaalde verhouding (bandbreedte).

Het is daarnaast mogelijk om de uitkeringen te laten indexeren.

De verhouding tussen de hoge en de lage uitkering wordt aan het eind van de eerste periode bepaald.

De getoonde uitkeringen in het rapport zijn bedragen aan het begin van de eerste en het begin van de tweede uitkeringsperiode, vandaar dat deze niet in dezelfde verhouding tot elkaar staan als de gekozen verhouding in de invoer.

De tweede uitkering wordt immers gedurende de duur van de eerste uitkering ook al geïndexeerd. Voor een controle kunt u de indexatie over de duur van de eerste uitkering aftrekken van de tweede uitkerin. u zult zien dat de oorspronkelijke verhouding wel is toegepast.