Kan ik mijn pensioenuitkering variabiliseren ná vervroeging?

Het is na vervroeging mogelijk om te variabiliseren in de pensioenuitkering op basis van artikel 18d Wet Loonbelasting.

Het is zelfs mogelijk een deel van het ouderdomspensioen uit te ruilen voor een TOP.

In het pensioenprogramma kan dit echter niet berekend worden. Dit kan het berekend worden in het programma Flexpensioen.

In Flexpensioen kunt u kiezen uit en combineren met de flexibiliseringselementen

• uitstel
  • uitruil van NP en OP
  • uitruilen AOW
  • variabilisering en
  • het nominaal maken van een geïndexeerd pensioen