Hoe bepaal ik VPL excedent OP bij ‘uitstellen’ van aanspraken?

Het VPL-excedent ouderdomspensioen(OP) is het totaal van het excedent behorende bij het ouderdomspensioen en het excedent behorende bij het tijdelijk overbruggingspensioen. Het VPL-excedent OP kent derhalve geen overgang op de partner. Het totaal excedent pensioen is het VPL-excedent OP en het Witteveen excedent samen.

Excedent behorend bij het ouderdomspensioen.
In het programma wordt het excedent bepaald door tot de einddatum Witteveen regime de aanspraak op ouderdomspensioen (inclusief eventueel Witteveen-excedent) te berekenen voor zowel Witteveen regime als VPL regime. De totale aanspraak behorende bij het Witteveen regime wordt uitgesteld tot de pensioenleeftijd conform VPL regime. De totale aanspraak behorende bij het VPL regime wordt vervolgens in mindering gebracht.

Excedent behorend bij het tijdelijk ouderdomspensioen
In het programma wordt de opgebouwde aanspraak van het TOP op einddatum Witteveen regime berekend. Deze aanspraak wordt omgezet in een levenslange uitkering vanaf de pensioenleeftijd conform VPL regime.