Nieuw in versie 2015/2

Algemeen
De algemene werking van de software, de rapportages, helpteksten, vragenlijsten, quick guides en veel gestelde vragen (Online Helpdesk) zijn verder verbeterd en wederom aangevuld.

De quick guides zijn nieuw en te vinden via de F1-toets. Quick guides zijn korte handleidingen die u snel op weg helpen met het gebruik van Advantage en nieuwe functionaliteiten.

Verder hebben wij de volgende wijzigingen doorgevoerd:

Overlevingstafels:
De overlevingstafel GBM/GBV 2008-2013 is toegevoegd aan de software.

Advantage

Offertes vergelijken!
Heeft u de offertes aangevraagd via onze backoffice? Dan kunt u deze vanaf nu direct vergelijken door middel van een overzicht met de belangrijkste product- en tariefgegevens. Super praktisch en uw gemiddelde tijdbesparing bedraagt hiermee ongeveer 2 uur!

Deze functionaliteit vindt u in het offerteproces. Daar kunt u kiezen voor ‘Offertes vergelijken’. Er wordt dan direct een Excel bestand geopend met daarin de vergelijking van de offertes. Voor alle nieuwe offertes die vanaf deze update aangevraagd worden via onze backoffice, zal dit overzicht voortaan standaard gevuld zijn.

Wenst u ook offertes toe te voegen die in het verleden via onze backoffice zijn aangevraagd? Dan kunt u de gegevens vullen door de ontvangen offerte(s) te bewerken. U hoeft dan alleen de financiële gegevens te vullen. De opgenomen kenmerken worden automatisch toegevoegd door Advantage.

Verder is het proces om offertes bij de backoffice aan te vragen vereenvoudigd. Daarnaast worden de bijbehorende premies en te bereiken kapitalen voortaan in het offerteproces getoond.

Online Intake
Maakt u al gebruik van de Advantage Online Intake? Met de Online Intake laat u werkgevers zelf een deel van de inventarisatie uitvoeren.

Met deze update van de Online Intake, loopt de besparing op uw inventarisatie werkzaamheden op tot ongeveer 1 uur.

De online intake kan inmiddels veel meer voor uw adviesproces betekenen!

• laat werkgevers zelf de werknemersgegevens verzamelen in het Advantage template en uploaden via de Online Intake;
  • laat de werkgever zelf de vragen (30-40) met betrekking tot het klantprofiel vullen. De beantwoorde vragen worden in Advantage herkenbaar gemaakt middels een geel kenmerk;
  • bied de werkgever meer dan 20 documenten aan ter voorbereiding op uw Wft-inventarisatie;
  • aan de hand van deze documenten, kan de werkgever via de Online Intake zijn vragen aan u stellen;
  • nieuw: alle benodigde financiële en dossier gerelateerde documenten, kunnen voortaan via de Online Intake geüpload worden. De werkgever ziet precies om welke documenten het gaat. En u kunt in Advantage volgen welke documenten reeds voor u beschikbaar zijn;
  • nieuw: u bepaalt zelf en per werkgever welke onderdelen u uit de Online Intake beschikbaar stelt.

Rapporten & documenten
Alle rapporten en documenten kunnen voortaan in Word geopend en door u bewerkt worden. Uiteraard kunt u de bewerkte documenten voor een compleet adviesdossier ook weer (via het afdrukmenu) opslaan in Advantage.

Wist u dat?
Heeft u al vernomen dat wij een webapplicatie van Advantage aan het ontwikkelen zijn. Naar verwachting is deze rond de zomerperiode gereed!

Echtscheidingsprogramma

Het echtscheidingsprogramma is uitgebreid met het Witteveen 2015 regime.

In het programma kan de keuze voor het laten staan of uitstellen van de opgebouwde aanspraken opgegeven worden. Indien de aanspraken allemaal uitgesteld worden, kan het Witteveen 2015-excedent ook opgegeven worden.

Alle keuzemogelijkheden voor de verdeling van de pensioenaanspraken blijven mogelijk:

• Verrekening
  • Verevening
  • Verevening met Conversie

Pensioenprogramma

• Voor een VAP-berekening incl. VPL opbouw, zonder partner, worden voortaan de doelvermogens in de rapportage getotaliseerd.

Flexpensioenprogramma

• Het is nu mogelijk om in het Flexpensioenprogramma bij ieder ingevuld salaris een 100% grens te berekenen. De automatische aftopping bij € 100.000,- is verwijderd.