Nieuw in versie 2014/2

Algemeen
De algemene werking van de software, de rapportages, helpteksten, vragenlijsten en FAQ’s zijn verder verbeterd en wederom aangevuld. Verder hebben wij de volgende wijzigingen doorgevoerd:

• de nieuwste beschikbare premiestaffels zijn toegevoegd in aanloop naar de Witteveen 2015 wetgeving. De staffels zijn gepubliceerd op 29 april 2014.

Regelingvergelijkings- en pensioenlastenprogramma

In het programma kunt u, door zelf een beschikbare-premie staffel in te vullen, alle premie staffels doorrekenen die u maar wenst.
Bij het invoeren van een eigen staffel veronderstelde het programma dat dit een bruto staffel betrof. Vanaf versie 2014/2 kunt u zelf kiezen of de ingevoerde premie-staffel een bruto of netto variant betreft.

Benaderde Marktwaarde

Indien u meerdere uitkeringen ineens waardeert, worden de fiscale en commerciële koopsommen getotaliseerd. Alle berekende voorzieningen worden dus al voor u opgeteld in het rapport.

Pensioenprogramma

Bij de overgang van eindloon-VPL naar middelloon-VAP wordt de excedentberekening duidelijk weergegeven in het rapport.