Hoe kan ik de naam van mijn eigen computer vinden?

De naam van uw computer kunt u vinden, middels de snelkoppeling ‘Deze computer’ welke normaal op uw bureaublad te vinden is. Als u de snelkoppeling vervolgens aanklikt met de rechter muistoets en kiest voor de optie ‘Eigenschappen’, verschijnt het onderstaande scherm:

Kies vervolgens het tabblad ‘Computernaam’. Het volgende scherm verschijnt:

U ziet hier de ‘Volledige computernaam’. Slechts het eerste deel van deze naam (voor de punt), is de naam van uw computer. In bovenstaand voorbeeld is de naam van de computer: ‘pc157’.