Waarom kan ik in BMW een NPvóór waarderen?

De hoge raad staat deze waardering van het risico van overlijden vóór de pensioendatum immers niet toe!?!

Deze vraag betreft het tabblad 'Constructie'. Het risico van vooroverlijden wordt meegenomen in een berekening indien op dit tabblad gekozen wordt voor 'Verzekeren met EB-reserve' bij de vraag 'WP en WzP voor pensioendatum'.

Dit is niet toegestaan in een fiscale berekening volgens het Hoge Raad arrest d.d. 24 september 2004, nr 39.079, NTFR 2004-1494.

Wanneer het een fiscale berekening betreft is dit correct, daarvoor heeft het programma ook een vraag ter controle: 'fiscaal rekenen met uitgestelde nabestaandendekking'.

Bovendien wil men in commerciële berekeningen juist, dat risico van vooroverlijden ook meenemen, naast allerlei andere aanpassingen ten opzichte van een fiscale berekening.