Nieuw in versie 2016/1

Algemeen

De algemene werking van de software, de rapportages, helpteksten, vragenlijsten, quick guides en veel gestelde vragen (Online Helpdesk) zijn verder verbeterd en wederom aangevuld.

De quick guides zijn te vinden via de F1-toets. Quick guides zijn korte handleidingen die u snel op weg helpen met het gebruik van Advantage en nieuwe functionaliteiten.

Verder hebben wij de volgende wijzigingen doorgevoerd:

DIA: Financiële Planning voor de DGA én IB-ondernemer

Vol trots presenteren wij u graag ons nieuwe financiële planningsapplicatie DIA. Voorzien van ongekende functionaliteiten om financiële planning naar een nog hoger niveau te tillen.

En speciaal ontwikkeld voor de DGA én IB-ondernemer.

Meer informatie of een online demo? Klik dan snel door naar de webpagina.

Advantage

Offertes aanvragen

Tot deze update, heeft Advantage Backoffice op uw verzoek de offerteaanvragen verzorgt bij de diverse uitvoerders.

Vanaf deze update is dat niet meer nodig. U kunt namelijk voortaan uw offertes rechtstreeks aanvragen bij de betreffende aanbieders. Ongeacht of het offertes betreffen op basis van een Wft-intake of op basis van een directe offerte. Wist u trouwens dat u – net als bij een Wft-intake – bij een directe offerte maar één set offertegegevens hoeft in te voeren om alle geselecteerde aanbieders een offerteverzoek te sturen?

Zodra u in het Offerteproces van Advantage uw offerteverzoeken verstuurt, komen deze direct binnen in het Online Advantage Offertebeheer van de betreffende aanbieders. Op het moment dat de offertes gereed zijn, zet de uitvoerder deze klaar in het Offertebeheer. Inclusief alle benodigde bijlagen.

Zodra de offertes klaargezet zijn, zijn deze voor u beschikbaar in het Offerteproces in Advantage. Bovendien kunt u de offertebestanden terugvinden in het onderdeel ‘Offertes’ in het Afdrukmenu.

Daarnaast worden de belangrijkste offertecijfers apart ingevoerd. Denk hierbij aan de diverse premiedelen en kostenopslagen. Zodat u binnen Advantage met 1 druk op de knop, de belangrijkste offertecijfers en productkenmerken van de geoffreerde producten kunt vergelijken. De vergelijking wordt voor u gegenereerd in Excel, zodat u het rapport eenvoudig kunt bewerken en toevoegen aan uw eigen rapport. Dit rapport is eveneens beschikbaar via het Offerteproces.

Budget

Voortaan kunnen de berekende premies afgezet worden tegen een opgegeven budget. Voor vele werkgevers een zeer belangrijke variabele. En u als adviseur heeft hiermee nog sneller zicht op de passendheid van de producten.

Hiertoe is in zowel de Wft-intake (tabblad Financieel) als in de Online Intake de vraag ‘Budget’ toegevoegd.

Het opgegeven budget wordt door Advantage op twee plaatsen gebruikt:

• bij de productvergelijking aan het eind van de inventarisatie;
  • in het Offerteproces, ter vergelijking van de definitieve offertepremies met het budget.

Hier wordt tevens het verschil tussen het budget en de verschillende premies in beeld gebracht.

Soficijfers

De sociale en fiscale cijfers voor het jaar 2016 zijn verwerkt in de verschillende programma’s.

Pensioenprogramma en Benaderde Marktwaarde

RJ berekeningen ultimo 2015

De voorkeursinstellingen voor de berekeningen ultimo 2015 op basis van de SRA of RJ grondslagen zijn aangepast en bijgewerkt.

Lijfrenteprogramma en FM Aanvullend Pensioen- en Lijfrenteprogramma

FOR berekening 2015 aangepast

De berekening van de dotatie aan een Fiscale Oudedags Reserve in het jaar 2015, vond plaats op basis van de maximale toevoeging van 9,8% van de winst. Dit is gecorrigeerd naar de juiste maximale toevoeging van 10,9%. Indien u een Lijfrente berekening heeft gemaakt met een berekeningsjaar 2015, hoeft u uitsluitend het dossier opnieuw te openen en het nieuwe resultaat wordt automatisch berekend.

Daarna hoeft u alleen nog het rapport te printen en het dossier op te slaan.