Wft-Intake

Quick Guide Advantage: Wft-Intake

In tegenstelling tot wat veelal gedacht wordt, kunt u met Advantage snel en efficiënt een AFM- en Wft-proof dossier aanleggen.

Volledig conform de richtlijnen van de AFM.

U kunt uiteraard in Advantage kiezen voor een ´Directe offerte´.
Zie voor meer informatie hierover de Quick Guide: Offerteproces.

Het is echter ook mogelijk om een gedegen en toch efficiënte inventarisatie uit te voeren. U zult zien, dat Wft-proof adviseren uiteindelijk helemaal niet veel tijd hoeft te vergen.

Zeker niet wanneer u uw klant middels de Online Intake betrekt bij de inventarisatie. Na het vullen van de Online Intake, zijn bijvoorbeeld de meeste vragen in het Klantprofiel reeds gevuld.
Zie voor meer informatie hierover de Quick Guide: Online intake.

Daarnaast kunt u een dossier starten op basis van een template of een Quick Start. Vervolgens worden zeer veel vragen van de Wft-intake automatisch gevuld.
Zie voor meer informatie hierover de Quick Guide: Sjablonen en Quick Start.

Klantprofiel
In het klantprofiel dient u zich een beeld te vormen van de klant, zowel op het gebied van kennis en kunde, als specifiek van de bestaande ondernemingskenmerken, regelingskenmerken, pensioenlasten van de huidige regeling en de financiële positie van de werkgever.

De rekeltechnische kant van de berekening van de pensioenlasten en financiële positie van de onderneming, voert u uit in onze PensionAnalyzer.
Zie voor meer informatie hierover de Quick Guide: Pensioenlasten en Financiële positie.

Voor de BPF- en CAO-check, kunt u gebruik maken van onze databank met alle BPF’s en CAO’s. U kunt zoeken op trefwoord, of in de lijst  de betreffende BPF en CAO selecteren. Voor verder onderzoek opent u de gekoppelde Ministeriele Verplichtstelling of Algemeen Verbindend Verklaring.

Wft-intake
De resultaten van een aantal van deze gegevens worden gebruikt (single input-multiple output) om de inventarisatie van de kenmerken van de nieuwe regeling te starten. Wij noemen dit deel van de inventarisatie de Wft Intake.

In de Wft Intake legt u vast, wat de variabelen zijn van de nieuwe regeling.

De werknemersgegevens kunt u fictief of werkelijk opnemen.
Zie voor meer informatie hierover de Quick Guide: Import deelnemers

Vervolgens kunnen de resultaten van de lastenberekening van de nieuwe regeling worden vastgelegd.

Tenslotte geeft u aan op het tabblad AFM-proof, of u aanvullende vragen inzake het kennisniveau van uw klant wilt vastleggen. Dit zijn vragen die voortkomen uit de praktijkcontroles die de AFM in de afgelopen jaren heeft uitgevoerd en zelfs uit de besluiten bij de opgelegde boetes aan diverse adviesorganisaties.

Adviestabblad
Op het Adviestabblad geeft u aan, of u alle vragen daadwerkelijk heeft besproken met de klant en kunt u aanvullende vragen beantwoorden ter onderbouwing van de geadviseerde producten en de keuze die de klant heeft gemaakt.

Bovendien kunt u het budget voor de pensioenregeling opgeven, als die nog niet door uw klant is opgegeven in de Online Intake.

Tenslotte kunt u hier de productvergelijking en berekeningen starten. Klik daarvoor op

Na de berekening verschijnt een overzicht met alle relevante producten en hun totale premies, totale bereikbare kapitaal en de totaalscore ten opzichte van de gewenste productkenmerken in het dossier.

Vergelijken
Als u klikt op Vergelijken, krijgt u een volledig overzicht van alle gestelde vragen en gegeven antwoorden, én de score per vraag per product! Hiermee kunt u, bijvoorbeeld in verband met het wegen van bepaalde prioriteiten van uw klant, precies inzoomen op de belangrijkere en onbelangrijkere productkenmerken.

De relevante verschillen tussen de producten komen nog sneller in beeld, als u alleen de vragen en antwoorden hoeft te beoordelen, waar ook daadwerkelijk verschillend door producten op wordt gescoord. Het filter linksboven in beeld, is daarom standaard daarop ingesteld.

Onder overzicht van de vragen en antwoorden, staan vervolgens alle overige productkenmerken opgesomd.

Tenslotte kunt u deze vergelijking ook exporteren naar Excel door te klikken op .

Na deze stap is de Wft-inventarisatie volledig afgerond.

Offertes aanvragen
Uiteindelijk selecteert u door middel van vinkjes één of meerdere producten. Voor deze producten wilt u vervolgens offertes aanvragen. U kunt het offerteproces met één druk op de knop starten en voorbereiden (immers, alle ingevulde gegevens worden daar waar mogelijk opnieuw gebruikt in het offerteproces) door te klikken op het icoon voor doorgaan

Zie voor meer informatie hierover de Quick Guide: Offerteproces