MoneyView Collectief Pensioen (MCP)

Quick Guide Advantage: MoneyView Collectief Pensioen (MCP)

Tijdens de Wft-proof inventarisatie in Advantage, worden er premie-indicaties berekend op basis van door de aanbieders goedgekeurde tabellen. Hetgeen leid tot nauwkeurige premie-indicaties.

In het Offerteproces worden vanzelfsprekend bindende offertepremies gepresenteerd.

Indien u beschikt over MCP, kunt u tijdens de inventarisatie de ingevoerde grondslagen delen met MCP om de premies nóg gedetailleerder te kunnen vergelijken.

Hiervoor doorloopt u de volgende stappen:

• start of open een dossier in Advantage. Waarbij dit dossier gebaseerd dient te zijn op een Wft-intake;
  • voer alle benodigde grondslagen in, zodat Advantage kan rekenen. Hiervoor dienen alle meldingen weggewerkt te zijn;
  • klik op de button ‘MoneyView’ om de applicatie te starten;
  • vul in:
    • login;
    • password;
    • organisatiecode.
  • heeft u nog geen MCP abonnement, klik dan op ´Hier´ om een demo-account aan te maken en vul daarna de bovenstaande inloggegevens in;
  • klik op ‘Doorgaan’, de MCP wordt nu in uw browser opgestart;
  • in MCP doorloopt u benodigde stappen waarna de vergelijking gemaakt kan worden;
  • na het maken van de vergelijking klikt u op de button ‘Terug naar Advantage’, om weer terug te keren naar Advantage. Na deze stap wordt het MoneyView rapport opgeslagen in de Advantage database;
  • er verschijnt een pagina waarop wordt aangegeven dat het rapport verzonden wordt naar Advantage. Na het succesvol verzenden van de gegevens sluit u de pagina, start u Advantage weer op en selecteert u het betreffende dossier.
  • u kunt nu verder met uw Wft-proof inventarisatie en advies in Advantage;
  • het MoneyView rapport kunt u ten allen tijde inzien en afdrukken in het Afdrukmenu onder de tab ‘Bestanden’.

Tips

• u bent niet verplicht om het rapport van MoneyView over te nemen naar Advantage. Indien u deze stap wenst over te slaan, slaat u het MCP dossier op, maar slaat u de stap ‘Terug naar Advantage’ over;
  • in MCP dient u met de werkelijke deelnemersgegevens te rekenen. Indien u in Advantage heeft gerekend met indicatieve deelnemergegevens, zullen deze gegevens niet overgenomen worden door MoneyView. Indien u in Advantage rekent met werkelijke deelnemergegevens worden deze wél overgenomen door MoneyView;