Inventarisatie op afstand

Quick Guide Advantage: Inventarisatie op afstand

Ondanks dat Advantage een desktop/serverapplicatie is, hebben wij diverse mogelijkheden ontwikkeld om toch op afstand te kunnen (samen)werken.

Zo kunt u uw klant online het klantprofiel laten vullen, werknemergegevens laten uploaden, alle benodigde (financiële) documenten ten behoeve van uw advies laten verzamelen etc. Dit kan allemaal via de Online Intake.

Maar ook de volledige inventarisatie (Wft-intake) kan op afstand met uw klant worden doorgenomen. Indien gewenst, is het dus niet meer nodig om bij uw klant langs te gaan.

Hiervoor hebben wij een samenwerking met onze dochteronderneming Idiligo.

Een online meeting, waarbij u proces gestuurd samen met de klant door de Inventarisatie heen loopt. Online, dus geen downloads en/of installaties nodig.

Het enige wat u nodig heeft is een webcam en een internetverbinding. Zodat de klant u kan zien. Uw klant heeft niet perse een webcam nodig, u ziet de klant dan niet.

Hoe het werkt

• u opent een dossier of maakt een nieuw dossier aan;
  • u klikt op en een pop up verschijnt;
  • u start doormiddel van een klik op   waarna Idiligo in uw webbrowser start;
  • vul uw gebruikersnaam en wachtwoord in;
  • klik op Toestaan om toe te staan dat Akkermans & Partners de sessie beheert;
  • nodig uw klant uit om deel te nemen aan de sessie. Na deelname zal de verbinding worden gemaakt en kunt u de inventarisatie starten;
  • als adviseur leidt u uw klant door de vragen. Uw klant kijkt mee en kan eventuele vragen direct met u bespreken;
  • na het afronden van de online inventarisatie, kunt u de sessie-ID noteren en uw webbrowser afsluiten. U opent in Advantage opnieuw  ;
  • vervolgens klikt u op  achter de vraag ‘Start het inlezen van een bestaande Wft-intake sessie’ om de resultaten in te lezen;
  • de Wft-intake wordt volledig gevuld en een rapport van de inventarisatie via Idiligo, wordt opgeslagen in het Afdrukmenu

Tip: omdat u wellicht niet weet of uw klant een webcam en/of microfoon heeft, raden wij aan uw klant te bellen en de telefoon te gebruiken voor het spraakgedeelte.

Geen licentie? Indien u geen licentie heeft, kunt u Idiligo als proef gedurende twee weken proberen. Dit geeft u aan na het opstarten van Idiligo in uw Webbrowser..

Tip: indien gewenst, kunt u de inventarisatie over meerdere meetings verdelen.