Life Event Automation (LEA)

Quick Guide: Life Event Automation (LEA)

Life Event Automation (LEA) is speciaal ontwikkeld om de gevolgen van aanpassingen in de financiële planning, fictief door te rekenen.

Zonder dat u de financiële planning daadwerkelijk aanpast. Inclusief een uitgebreid rapport om te bespreken met uw klant.

Voorbeeld
Uw klant ontvangt een erfenis. U geeft dan aan hoe u de erfenis verdeeld wilt zien over bepaalde Life Events. Zoals eerder stoppen met werken en overlijden.

DIA rekent vervolgens fictief de consequenties van de ingestelde verdeling door. Pas na eventuele fine tuning en overleg met uw klant, laat u LEA de aanpassingen automatisch verwerken in de financiële planning.

Zo rekent u diverse scenario’s door voor uw klant, zonder dat u de financiële planning steeds hoeft aan te passen.

Hoe werkt het?
U volgt de volgende stappen om gebruik te maken van Life Event Automation:

• u start een nieuw Nextdossier door op  te klikken;
  • vervolgens geeft u het Nextdossier een naam, zodat de reden van het Nextdossier meteen duidelijk is. Bijvoorbeeld Erfenis 2016;
  • alle gegevens uit het onderdeel Life Events of het voorgaande Nextdossier, worden bij het aanmaken automatisch overgenomen;
  • u gaat naar het tabblad 'Oplossingen en conclusie' van het Life Event, waarop de aanpassing betrekking heeft en hoe klikt op de button  ;
  • hierna opent het tabblad LEA en reeds ingevoerde keuzes uit het betreffende Life Event, worden automatisch overgenomen en zijn indien nodig aan te passen. In het resultatenscherm dat real time rekent, is direct te zien hoe het inkomen, de uitgaven en het vermogen zich verhouden in de nieuwe en de oude situatie. Bovendien ziet u in het resultatenscherm eveneens real time wat de veranderingen zijn in de diverse Life Events;
  • om het LEA rapport te genereren, gaat u naar het Afdrukmenu (), selecteert u het gewenste rapport en klikt u vervolgens op Afdrukvoorbeeld.

Nadat u het rapport doorgenomen heeft met uw klant, zijn er twee mogelijkheden:

• u wilt de berekening aanpassen. Hierdoor doorloopt u bovenstaande stappen nog een keer;
  • u wilt de aanpassingen definitief doorvoeren.

Voor het definitief doorvoeren van de aanpassingen, klikt u op  op het tabblad 'Oplossingen en conclusie van het betreffende Life Event..

Op dat moment worden alle aanpassingen automatisch uitgevoerd en kunt u direct een compleet nieuw financieel planningsrapport voor uw klant genereren.

Kleine aanpassingen
Heeft u kleine aanpassingen? Dan is het vanzelfsprekend wellicht niet nodig om LEA te gebruiken. Dan kunt u de aanpassingen natuurlijk ook direct in Financieel doorvoeren.

Voor een perfecte papertrail, het reproduceren van eerdere financiële planningen en het creëren van een overzichtelijk dossierverloop, raden wij wel aan om een nieuw Nextdossier aan te maken bij kleine aanpassingen.

Gerelateerde Quick Guides